مطالبی که در فصل پیش بیان شد مربوط به کد نویسی مدل و آماده کردن محیط GAMS برای حل مدل به صورتی که بیشترین اطلاعات مفید از خروجی GAMS گرفته شود.

در این فصل به تشریح خروجی های استاندارد، خطاهای متداول و بهبود خروجی GAMS مورد بحث قرار خواهند گرفت.
مثال کاربردی 1 -که قبلاً کد نویسی کردیم- را در نظر بگیرید. این مدل کاملاً آماده ی حل و گرفتن نتایج حاصله می باشد. برای حل یک مدل چند مسیر عمومی وجود دارد که نهایتاً نتیجه ی یکسانی خواهند داشت. 1- به منوی File/Run می رویم. 2- دکمه ی F9 را فشار می دهیم. 3- در روش سوم طبق شکل زیر در قسمت Command Line دستور ساده ی gams example1 را تایپ می کنیم.

how-to-run

3- روش سوم که بسیار متداول تر می باشد، استفاده از دکمه ی Run که در شکل زیر نشان داده شده است می باشد.

how-to-run-2

مدل را Run کنید. پس از Run کردن مدل، بلافاصله پنجره ی پویای Proccess Window باز خواهد شد. این پنجره فرآیند کد خوانی GAMS، پیشرفت مرحله به مرحله ی حل مدل، فازهای مختلف آن، زمان شروع و زمان پایانِ حل مسئله، میزان Gap و کران های بالا و پایین، Errorهای احتمالی و اطلاعات لحظه ای این فرآیند را نشان می دهد. در این پنجره Error ها با رنگ قرمز و موقعیت ها و شرایط مهم به هنگام حل مدل (بعضا تغییر در رویه ها و نتیجه گیری های مختلف توسط GAMS و…) با رنگ آبی نشان داده می شوند. با دبل کلیک روی سطر قرمز به سطر مربوط به خطا در کد نوشته شده(یا مکان نما در فایل lst) خواهیم رفت. همچنین با دبل کلیک روی سطر آبی به زیر فرآیند مربوطه در فایل lst خواهیم رفت. توجه شود که Error ها در همین فصل به طور کامل و کاربردی، مورد بحث و گفتگو قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده ی هر گونه خطا در برنامه ی خود به این بخش مراجعه کنید.

process-window

به علاوه Process window دو کلید و دو گزینه نیز دارد.
Summary only : در صورت زدن تیک این گزینه ، تنها خطوط با رنگ آبی یا قرمز و خطوطی که با (—-) شروع شده اند نمایش داده می شوند. به این ترتیب تعداد خطوط نمایش داده شده، کم خواهند شد.
Update : در صورت زدن تیک این گزینه ، همزمان که فرایندِ حل پیشرفت می کند کاربر قادر خواهد بود بدون scroll کردن، آخرین گزارش اجرایی را همزمان با پیشرفت حل مدل ببیند. اگر این تیک برداشته شود، تنها با scroll کردن می توان سطور مختلف این پنجره را مشاهده نمود.
Stop : با زدن این دکمه، تمامی فرایند حل مدل قطع خواهد شد. اگر مدل کاملاً حل شده باشد، دکمه stop به open log تبدیل خواهد شد.
شایان ذکر است که همزمان با حل مدل، سه فایل دیگر همنام با فایل example1.exe ولی با فرمت های متفاوت شامل، .log و .lxi و .lst در دایرکتوری GAMS -که شامل خروجی های GAMS می باشند- تولید می شوند.
یک log file ، فایلی با فرمت (.log) می باشد (در مثال مورد بررسی ما example1.log) که بلافاصله پس از Run کردن مدل در دایرکتوری GAMS تولید می شود. در واقع یک log file همان اطلاعات موجود در process window است که به صورت ایستا برای زخیره سازی و استفاده ی مجدد تعریف شده است. این فایل با استفاده از برنامه های editor (مانند notepad) نیز قابل خواندن می باشد.
یک lxi :
یک فایل lst اصلی ترین خروجی در نرم افزار GAMS می باشد. این خروجی به طور کامل در بخش بعد تحت عنوان خروجی استاندارد تشریح خواهد شد.



خدمت عزیزانی که آموزش گام به گام را از ابتدا همراه با ما شروع نموده اند توصیه می شود که پس از مطالعه و مرور این صفحه، جهت ادامه مراحل آموزش به بخش خروجی استاندارد، در لیست مطالب مراجعه نمایند.

با تشکر
مدیریت سایت gamsbook.ir

ایمیل: Support@gamsbook.ir
شماره تماس: 3325-405—0919